Koen Van Malderen

Directeur BE-FLORIST

Koen Van Malderen is de jongste telg van een landbouwersgezin uit Opwijk, België. Reeds op jonge leeftijd raakte hij in contact met bloemen en planten. Na zijn studies begon hij een bloemenhandel in het Brusselse welke hij dertig jaar uitbaatte.

Op 52-jarige leeftijd besloot hij om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op 1 september 2019 werd hij directeur van BE-FLORIST, de Belgische beroepsvereniging voor floristen.

Belangrijkste verwezenlijkingen tot nu:

  • Onderhandelen tijdens COVID-19 voor de online verkoop mits behoud van de premies.
  • Openhouden van de bloemenwinkels tijdens de 2de lockdown.
  • Bloemen en planten erkennen als essentieel.
  • Vereenvoudigen van BTW-veranderingen voor de floristensector in 2019.
  • Vervoer en verkoop van plat- en bolmos in Wallonië.
  • Btw tarief tot op heden op 6% gehouden.

Chantal Post

Voorzitter BE-FLORIST

Chantal Post is een gepassioneerde bloemendecoratrice uit Vielsalm, België waar ze haar eigen bloemenwinkel "Chantal Post Floral Creations" runt.

Chantal is gedreven door een prikkelende nieuwsgierigheid en houdt ervan om mensen te verrassen met haar artistieke boeketten en originele, verfijnde arrangementen. Zij werkt mee aan prestigieuze events in binnen- en buitenland. Zij deelt graag haar kennis en passie met andere floristen en studenten. Chantal heeft echt een hart voor de sector.

Sinds 1 september 2021 is ze ook de voorzitter van BE-FLORIST, de Belgische beroepsvereniging voor floristen.

Luc Bourquin

Penningmeester BE-FLORIST

Luc Bourquin, woonachtig te Lodelinsart, is de echtgenoot van florist Olivier Seghin. Als kunstzinnig man heeft hij een grote toegevoegde waarde.

Sinds een aantal jaar vertegenwoordigt hij BE-FLORIST in de provincie Henegouwen en Waals- Brabant.

Luc zet zich in om de knowhow van de floristen in de kijker te plaatsen en de Belgische en lokale sierteeltproducten te promoten.

Hij neemt deel aan de verschillende projecten en evenementen van BE-FLORIST en is ook actief aanwezig op vergaderingen met nationale en regionale autoriteiten in België.

Tevens is hij medeoprichter van Féerie Florale, het prestigieuze bloemenevenement van BE-FLORIST.